frågor och svar

Här hittar du svaren till de vanligaste frågorna kring tävlingen. Om du ändå inte skulle hitta det svar du letar efter, kan du självklart kontakta oss: info@indiebookawards.se. 

tävlingen

Varför finns Indie Book Awards?
Självpublicering blir allt mer populärt runt omkring i världen och t.ex. i USA, Tyskland och Frankrike anordnas Indie Book Awards sedan några år tillbaka för att lyfta fram pärlorna av de så kallade indie-böckerna.
För att bli framgångsrik som indieförfattare räcker det vanligtvis inte endast med en välskriven bok.  Uppgifter som ett traditionellt förlag brukar ta hand om, t.ex. bokutformning, försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter, får författaren nu själv planera och genomföra.

Med Indie Book Awards vill BoD och samarbetspartnerna för Indie Awards premiera svenska egenutgivares engagemang. Under Bokmässan i Göteborg kommer vinnaren att utses.

Vem är arrangören?
Arrangören är BoD – Books on Demand. BoD äger webbsidan och tar hand om de administrativa uppgifterna för Indie Book Awards.

Vem får delta?
Alla egenutgivare, över 18 år, som gett ut en svenskspråkig titel (tryckt och/eller som e-bok) i kategorin skönlitteratur, facklitteratur eller barn- och ungdomslitteratur och vars bok finns tillgänglig online, minst under tävlingsperioden, från den 30.5.2014 till den 17.8.2014, får delta i tävlingen.

Får jag delta från utomlands?
Självklart! Tänk bara på att titeln ska vara utgiven på svenska.

deltagandet

Vad ska jag skicka in för att delta?
Du behöver lämna in en beskrivning av ditt bokprojekt och information om dina genomförda marknadsförings- och försäljningsaktiviteter, därtill behöver vi omslaget till din titel och ett fem sidor långt läsprov. Deltagaren ska vara beredd att skicka in hela boken för juryn vid behov. Tävlingsformuläret finner du här ».

När pågår tävlingen?
Tävlingen börjar den 30.5.2014 och fortsätter till den 17.8.2014. Vinnare informeras senast den 15.9. och koras på bokmässan i Göteborg i slutet av september.

Måste jag ange försäljningssiffror?
Nej, du är inte skyldig att ange försäljningssiffror. För att kunna mäta framgången av dina aktiviteter och din titel kan det dock vara till hjälp om du t.ex. anger antalet användare, Facebook-likes, försäljningssiffror etc.

Vad händer med bokens rättigheter?
Du som författare behåller alla rättigheter till din titel. Ingen av arrangörerna får rättigheterna till din titel eller delar av den. För att du ska kunna delta behöver vi endast rättigheterna till att publicera bokomslaget och informationen som du anger i tävlingsformuläret på webbsidan och även rättigheten att få använda uppgifterna när vi informerar om Indie Awards. 

Kan jag bearbeta eller radera mitt bidrag?
Nej, för att det ska vara rättvist är det inte möjligt att bearbeta bidraget. Du kan dock ta bort ditt bidrag genom att informera oss om detta via e-post till info@indiebookawards.se.

Kan jag delta med ett pseudonym?
Ja, så länge vi kan nå dig under den angivna e-postadressen går det bra. 

Är det möjligt att delta med ett verk som har flera författare?
Ja, ange i sådana fall alla författares namn. Om ni skulle vinna kommer priset att betalas ut eller delas ut en gång d.v.s. ni kommer t.ex. inte få fler läsplattor p.g.a. att ni är flera. För fördelningen av priset mellan författarna är författarna själva ansvariga.

 

 

delta här!

###LOGIN_SHOP###